Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Etusivu   x   Parttio   x   Kasvatus   x   Kirjeet

Uhkku


© THOMAS (CC BY-NC 2.0)

10 vuotias, uros (Hirvas) poro.
Korkeudeltaan 105cm ja painaa 130kg.
Väriltään suivakko.

 

Uhkku on komea hirvas poro. Nopea juoksemaan ja oppimaan uusia temppuja. Lasten lemppari, sillä antaa istuskella selässäkin, jos on rauhassa. Omantienkulkija ja viihtyy muusta laumasta hieman etäällä, ruokinta aikaankin kantaa omia heiniä kauemmas muista. Kasvattaa lähes aina todella ohuet sarvet, jotka sitten tohinassa katkeavat. Uhkkun sarvia kerätäänkin paljon talteen korujen ja muiden koristeiden varalle. Kova nuolemaan vaatteita ja käsiä. Pelastettiin vuoden vanhana metsästä, oli jäänyt jonkinlaiseen ansaan kiinni, oikea omistaja löyty ja saimme Uhkkun tiedot talteen, sitä ei kuitenkaan enää haluttu takaisin, joten ostin sen itselleni. Aina laitumille laskettaessa ensimmäisenä kierimässä, loikkimassa ja pomppimassa ympäriinsä ilosta. Herttainen sielu, joka ei tekisi pahaa perhosellekkaan. Luonteeltaan todella paljon samanlainen, kuin meidän koira. On hänelläkin kuitenkin huonot päivänsä, kuten kaikilla.
 

Uhkkun sukutaulukko


i. Ásko on todella vaalea poro, ei kuitenkaan valkoinen. 110cm korkea ja muhkea. Hieman vaikea käsitella, ja täytyy olla tomera, muuten lähtee vetämään ja sitten sitä mennäänkin perässä. Kova vaatimaan huomiota ja ruokaa, tämä on se yksilö joka keksii ne pahimmat jekut ja aiheuttaa koko henkilökunnalle sydämmen tykytyksiä. Ei agressiivinen ihmisiä kohtaan, muille poroille äksy.

e. Risten oli täysin valkoinen poro, joka oli oikea sydäntensulattaja.  Nallekarhun luonne ja erinomainen kilpailijan sielu, veti monen vieraan huomion. Tämä oli se poro jonka kanssa tultiin ensimmäisenä pyytämään yhteiskuvia ja jota haluttiin paijata ja silittää. Ja siitähän Risten tykkäsi, kuitenkin valitettavasti jouduttiin lopettamaan vakavan onnettomuuden seurauksena (2018)
 

Uhkkun päiväkirja (2)


28.10.2018 Uhkku oli yksi kolmesta porosta, joka lähti tänään kiertämään rataa harjoitusten merkeissä. Sitä ohjasti mieheni ja vaikka tämä on minua paljon painavempi, veti Uhkku silti koko matkan todella hyvin. Minä yleensä liikutan suuriltaosin kaikki porot toisen nais hoitajan kanssa. Uhkku oli tuntunut kuulemma hyvältä ja toidella voimakkaalta. Se olisi ollut selkeästi valmis hieman kovempaankin menoon ja mieheni oli joutunut pidättelemään sitä oikein kunnolla. Hyvä vaan, se pääsee näyttämään taitonsa tulevassa Naavisemo runissa, jossa kaikki meidän porot kilpailevat. Vielä sen ohjattavuutta on kuitenkin paranneltava, että pysytään radalla varmasti oikeassa kohdassa eikä tule kaatumisia suksilla.

26.10.2018 Tänään oli kaunis päivä, hyvin kaunis. Tuuli puhalteli hiljaa vasta satanutta lunta puista. Ilmassa leijaili hiutaleita. Uhkku seisoi tarhan rinteessä eikä lotkauttanut korvaansa, vaikka yritin huutaa sitä portille vastaan. Lopulta jouduin avaamaan langan ja kumartumaan sen alta tarhaan. Lähdin laskeutumaan rinnettä alas, kohti Uhkkua. Se ei tainnut nyt olla hoitomielellä, koska lähti löntystämään minua välittömästi karkuun. Mokomakin poro! Kävelin sen perässä noin minuutin, kunnes jäin seisomaan paikalleni, käännyin ja lähdin poispäin. Mikäli se ei nyt tulisi luokseni, saisi sen päivän harjaus jäädä tältä päivältä kokonaan, minulla kun ei ollut aikaa ja jahdata sitä ympäri laidunta. Uhkku ei tullut, joten katsoin puhelimessa olevasta kalenterista, kuka poroista olisi tänään seuraavana vuorossa.
 

Jälkeläiset


Ei enää jalostuskäytössä

s. 24.10.2018: u. Naavisemon Nuhtte
s. 24.10.2018: u. Naavisemon Nihkul
s. 24.10.2018: n. Naavisemon Áilon

s. 24.10.2018: n. Naavisemon Dulá
s. 14.12.2018: u. Naavisemon Dánel

©2020 Naavisemon porotila - suntuubi.com